Nieuws

Na twee succesvolle weekenden die in het teken stonden van denksporten, is het tijd om het Stadspodium te vullen met de ritmische klanken van muziek en spoken word. Dit weekend kun je je niet alleen op zondag bij ons vermaken, er is ook een programma op zaterdag. Op zaterdag 4 september staan spoken word artiest Mark Boninsegna en metgezellen op het podium én komt Trio Cor Nuiten XL optreden. Op zondag 5 september is het de beurt aan Los Paja Brava om het Stadspodium te voorzien van muziek. Het belooft een mooi weekend te worden mét mooi weer. Kom jij langs? 

Het Stadspodium is hét openluchtpodium van Rotterdam. Al jaren is er van alles te beleven op het podium en in het stadspark er omheen. Met talloze activiteiten voor jong en oud, zoals danssalons, stadsmeditatie, Rotterdam zingt en verhalenvertellers voor kinderen, is het voor velen een populaire hotspot midden in de stad. Komend weekend staat in het teken van muziek en spoken word:

Zaterdag: Mark Boninsegna & company

Mark Boninsegna (1976) is dichter, schrijver, kunstenaar, freelance journalist en spoken word artiest. Hij schreef onder andere de dichtbundel Fifty Fifty met de Amerikaanse Dichter Todd Rodriguez, Hier ben ik en zijn debuutbundel Levensinkt. Begin 2022 komt zijn nieuwe dichtalbum uit: De hemel voor ongelovigen. Op zaterdag 4 september komt Mark de bezoekers van het Stadspodium betoveren met spoken word: het voordragen van een tekst, met een twist. Hier wordt vooral lichaamstaal, de stem of ritme voor gebruikt. Hij wordt vergezeld door: dichter Peer Hommel, dichter Daniël Dee en illustrator en dichter Amber Hernandez.

Zaterdag: Trio Cor Nuiten XL

Vanaf 2017 toert Trio Cor Nuiten XL langs de theaters in Nederland en Vlaanderen. Hier spelen zij de nummers van Lennard Cohen, Paul Simon en Wannes van de Velde. Maar ook liedjes uit de theatervoorstellingen ‘Mistero Buffo’ en ‘Onder het Melkwoud’ horen tot het repertoire. Gedurende een gedwongen stop brachten zij het album ‘Van overheidswege gesloten’ uit.

Zondag: Los Paja Brava

Los Paja Brava is een eclectische groep die bestaat uit leden met Latijnse wortels. Hun samenkomst creëert een explosieve cocktail van cumbia, rock, ska, rumba en dynamite die bij ieder optreden de tent afbreekt. Met haar perfect chaotische klanken, verbindt Los Paja Brava de individuele passie van de bandleden tot wat zij noemen ‘Freak’n Della Sistropica’, een mix van de individuelen stijlen gecombineerd met een goede scheut Latijns-Amerikaanse mojo.

Informatie

Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Zaterdag 4 september Mark Boninsegna 15:00 – 16:00 & Trio Cor Nuiten XL 16:30 – 17:30
Zondag 5 september Los Paja Brava 15:00 – 16:45

Meer informatie is te vinden op onze Facebook en website

Er zijn zitplaatsen beschikbaar voor de deelnemers, maar eromheen staan is ook mogelijk. Wees lief en houd 1,5 meter afstand van elkaar.