Ontmoetingsplek voor Rotterdammers

Het Stadspodium is sinds 2009 niet meer weg te denken uit de binnenstad. Het opvallende bouwwerk op het Grotekerkplein biedt podium aan muziek, kunst, cultuur en ontspanning voor jong en oud. Het is een ontmoetingsplek voor Rotterdammers uit alle windstreken om samen cultuur te beleven.

Kom meer te weten:

Historie

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Rotary wilden zes afdelingen in Rotterdam in 2004 een bijzonder geschenk aan de stad en haar inwoners geven. Het Grotekerkplein was al een populaire locatie voor festivals en evenementen dus daar zou een vast podium voor nog meer leven en cultuur gaan zorgen.

Van betonnen bouwwerk naar Stadspark

Na een ontwerpwedstrijd werd Atelier Kempe Thill gekozen om het opvallende podium te realiseren. Met steun van de Gemeente Rotterdam en tal van fondsen werd in het voorjaar van 2009 het Stadspodium voltooid. Stichting Stadspodium Rotterdam is sindsdien, in samenwerking met de Gemeente Rotterdam, verantwoordelijk voor het beheer en de programmering. Het podium is 30 meter breed, 5 meter diep en 5 meter hoog. Sinds 2017 is het plein vergroend en is het een nieuw stadspark te midden van de hoge gebouwen. Sindsdien is het er nog prettiger vertoeven.

Ontmoetingsplaats voor Rotterdammers

Al meer dan tien jaar is het openluchtpodium een ontmoetingsplaats voor Rotterdammers uit alle hoeken van de stad. Met laagdrempelige activiteiten kunnen bewoners kennismaken met elkaar en cultuur, muziek, kunst, literatuur, sport en ontspanning. In de loop der jaren hebben foto-exposities, voorleesmiddagen, meditaties, jazzconcerten, filmvertoningen en picknicks rond het podium plaatsgevonden. Het is een plek in de binnenstad waar de Rotterdammer ontspant en ontmoet. Dit is de missie waar Stichting Stadspodium Rotterdam zich voor blijft inzetten.

bestuur en organisatie

Het bestuur van de Stichting Stadspodium Rotterdam bestaat uit:

Contactpersonen van de organisatie zijn:

Financiële steun

Het Stadspodium Rotterdam zou niet kunnen bestaan zonder de steun van onze partners: Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Rotterdam Festivals, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Elise Mathilde Fonds, Van der Mandele Stichting, Erasmusstichting en G. Ph. Verhagen-Stichting.

Stichting Stadspodium Rotterdam heeft een ANBI status (RSIN: 819636599). Daardoor is een gift aan onze instelling mogelijk aftrekbaar van de belasting. Wilt u het voortbestaan van het Stadspodium Rotterdam steunen? Doneer dan vrijblijvend door uw donatie over te schrijven naar NL31 ABNA 0815 6698 01, ten name van Stichting Stadspodium Rotterdam.

contact

Het Stadspodium-Rotterdam vind je op het Grotekerkplein aan de voet van de Laurenskerk, tussen Meent, Hoogstraat, Binnenrotte en Westewagenstraat. Te voet is het Stadspodium te bereiken via de Binnenrotte, Hoogstraat en Oppert of Delftsevaart.

E-mail

info@stadspodium-rotterdam.nl

Postadres stichting

Stichting Stadspodium Rotterdam
Merulaweg 11
3062 BM Rotterdam