Nieuws

Tot nu toe beleven we weer een mooi seizoen op het Stadspodium, maar wij zijn nog lang niet klaar! We houden de zomer nog even vast en blijven dit weekend in de Mediterrane sferen. Zaterdag 25 september speelt cellist Iván Nogueira op het Stadspodium. Zondag 26 september vult Trio Bosklank het Stadspodium en Stadspark met zwoele Mediterrane klanken. Beide acts brengen gegarandeerd een glimlach op het gezicht van bezoekers en voorbijgangers. Zien we je daar?

Het Stadspodium is hét openluchtpodium van Rotterdam. Al jaren is er van alles te beleven op het podium en in het stadspark er omheen. Met talloze activiteiten voor jong en oud, zoals danssalons, stadsmeditatie, Rotterdam zingt en verhalenvertellers voor kinderen, is het voor velen een populaire hotspot midden in de stad. Komend weekend staat in het teken van muziek:

Zaterdag 25 september: Cellist Iván Nogueira

Iván Nogueira begon op 8-jarige leeftijd met cello spelen bij het conservatorium van Vigo. Hij omschrijft zichzelf als een multidisciplinair en veelzijdig muzikant. Als kamermusicus neemt hij onder andere deel aan producties van strijkerscollectief Agathe Ensemble. Maar hij speelt ook andere genres, zoals tango, jazz en pop. In 2021 produceerde hij zijn eerste soloalbum “ON.CELLO – tones & tunes”, waarin hij zijn eigen versies van Keltische en Gallische muziek schreef, als eerbetoon aan het Spaanse gebied waar hij vandaan komt.

Zondag 26 september: Trio Bosklank

De Portugese sopraan Sara Moreira Marques, Nederlandse klarinettiste Daphne Caffa en Griekse pianist Panos Gklistis vormen samen het Trio Bosklank. De bijzondere klank die ontstaat door het samenvoegen van de stem, klarinet en piano inspireert de componisten tot het schrijven van prachtige verhalende muziek. Trio Bosklank onderscheidt zichzelf door de oneindige interesse in het ontdekken van (nieuw) onbekend repertoire. Daarnaast schrijft Trio Bosklank zelf arrangementen en schromen ze niet om uit hun comfortzone te stappen en nieuwe muziekstijlen uit te proberen. Zo spelen zij geregeld Portugese Fado, Griekse volksmuziek, Nederlandse meezingers, Klezmer, Jazz en muziek uit musicals.

Programma en info

Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk

Zaterdag 25 september – Cellist Iván Noguiera van 15:00 – 16:00 uur
Zondag 26 september – Trio Bosklank van 15:00 – 16:00 uur

Meer informatie is te vinden op onze Facebook en website.

Van plan om langs te komen? Je bent van harte welkom, maar zorg wel dat je in het bezit bent van een geldig Coronabewijs via de CoronaCheckapp. Wij controleren al onze bezoekers op dit bewijs. Geen telefoon? Je mag ons ook je uitgeprinte QR code laten zien.