Skip to content

Torenconcert; Beat the Bells

A 11 Stadspodium

Op zaterdag 10 augustus is er een uniek en spectaculair stadsconcert op het Grotekerkplein en vanuit de Laurenstoren. Verwacht vette grooves, dansbare nummers, guerilla beats, Brass (noord-Afrikaanse ritmes) en 17e eeuwse klokken zoals je ze nog nooit hebt horen swingen. Carillon (49 klokken), Brass (4 blazers) en percussie (7 drummers) spelen samen op straat, maar óók hoog vanuit de Laurenstoren!

Jo Zanders (LCMTiV), Luc Mishalle (MetX) en Richard de Waardt (stadsbeiaardier Rotterdam) gaan de uitdaging aan om samen een uniek muzikaal cross-over project te ontwikkelen, op maat gemaakt voor de Laurenstoren, het Grotekerkplein en het 17e eeuwse carillon.

Tijdens het stadsconcert ontstaat er een ritmisch, opzwepend samenspel tussen drums, percussie, brass & klokken, uitgestrooid vanuit de Laurenstoren over het Grotekerkplein. De muziek van de Brusselse saxofonist en componist Luc Mishalle staat centraal. Zijn muziek is het resultaat van een langdurige liefde voor en scherpe analyse van (noord)-Afrikaanse ritmes. Op deze ritmes worden melodielijnen geënt die refereren aan jazz, hedendaagse muziek en niet-westers idioom.

Er worden in totaal drie concerten gespeeld van ongeveer een half uur. De concerten beginnen om 14:00, 15:00 en 17:00 uur. Wees welkom en dans!

Meer weten? Kijk dan op de website.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Stadsmuziek Rotterdam.

Nog meer Nieuws