Skip to content

Tall Tales Company overbrugt verschillen met theatervoorstelling [UITGESTELD]

A 11 Stadspodium

MEDEDELING:
Helaas moeten wij mededelen dat de theatervoorstelling ‘On the move’ aanstaande zondag niet doorgaat wegens een blessure van een van de dansers. Voor nu wordt voorstelling uitgesteld. Wanneer er een nieuwe datum bekend is, laten wij dit meteen weten.

Voor het eerst in een lange tijd biedt Stadspodium ook podium aan theater! Op zondag 19 juni is eenieder uitgenodigd voor een unieke theaterervaring in de openlucht. In de theatervoorstelling ‘On the Move’ van Tall Tales Company nemen Stefan Seedorf en Melody Nolan bezoekers en voorbijgangers mee in het thema ‘verschillen overbruggen’.

Centraal staan de vragen: Hoe kunnen we als heel verschillende mensen samenwerken en leven op een plek die daar eigenlijk te klein voor is? En hoe kun je elkaar ontmoeten terwijl je een andere taal spreekt? We willen uitdragen dat als je voor elkaar openstaat, je dichter bij elkaar kunt komen. Contact met andere werelden verruimt je blik. In onze huidige samenleving, waarbinnen mensen op tal van vlakken – arm/rijk, theoretisch/praktisch opgeleid, zwart/wit, virusontkenners/vaccinpredikers –  recht tegenover elkaar lijken te staan, is een komma achter je standpunt het beste tegengif. 
Twee werelden komen samen
We zien twee totaal verschillende personages, die zich gaandeweg steeds verder in elkaar verdiepen.  Acrobatiek en breakdance (in de scene zelf vaak ‘breaking’ of ‘b-boying’ genoemd), twee disciplines met zowel grote verschillen als raakvlakken, gebruiken we als voedingsbodem om te onderzoeken hoe we de codes en vocabulaires uit beide vormen kunnen combineren om tot iets eigens te komen, zonder de aparte identiteiten te verliezen. 

Stefan Seedorf (1984) is een geboren danser. In zijn jeugd turnde hij op hoog niveau en sinds zijn negentiende werkt hij als danser in breaking en diverse andere hiphop dansstijlen. Met de crew Groove Kings nam hij lange tijd deel aan internationale hiphop battles. Daarnaast was hij te zien in tal van dans en cross-over voorstellingen, onder meer bij Cosmic/Made in da Shade, Maas Theater en Dans en Aya Danstheater. 

Melody Nolan (1999) verhuisde vanuit de Verenigde Staten naar Nederland om haar droom als circusartieste na te jagen. Ze specialiseert zich in handstandacrobatiek en maakt daarin choreografieën op het snijvlak van acrobatiek en moderne dans. In 2021 studeerde ze af bij Codarts Rotterdam. Haar afstudeer-act heeft de prestigieuze BNG-Bank Circusprijs 2021 gewonnen. 

Nog meer Nieuws