Nieuws

Rotterdamse muziekliefhebbers kunnen deze zomer weer genieten van live muziek in de openlucht. Stadspodium Rotterdam organiseert verschillende klassieke en traditionele concerten. Het eigen podium in het centrum van de stad wordt op zondag 11 juli geopend met traditionele muziek uit West-Afrika van Omar Ka en zijn band.

Het Stadspodium is hét openluchtpodium van Rotterdam. Al jaren is er ‘s zomers van alles te beleven op het podium en in het stadspark er omheen. Met talloze activiteiten voor jong en oud, zoals danssalons, stadsmeditatie, Rotterdam Zingt en verhalenvertellers voor kinderen, is het voor velen een populaire hotspot midden in de stad.

Traditionele muziek van Omar Ka en band

Op zondag 11 juli kunnen bezoekers en voorbijgangers genieten van prachtige traditionele live muziek in het centrum van Rotterdam. Tijdens het concert zijn er zitplaatsen, met gepaste afstand tussen elkaar. Reserveren of tickets kopen hoeft niet, het evenement is gratis. Iedereen kan neerstrijken op één van de stoelen.

Omar Ka en zijn band trappen het nieuwe seizoen van Stadspodium Rotterdam af. De West-Afrikaanse Ka speelt zogeheten Fula muziek, een genre dat afstamt van de eveneens West-Afrikaanse etnische groep Fulbe. Omar Ka werd geboren in Senegal en heeft roots in Niger. Zijn gevoelige vocals en ingewikkelde gitaarmelodieën verraden zijn Nigeriaanse roots, terwijl de reggae en funk beats duidelijk te herleiden zijn tot de drukke straten van Dakar, de hoofdstad van Senegal. Samen met zijn band brengt hij de muziek van West-Afrika op zondag 11 juli naar Rotterdam.

De band die Ka begeleidt bestaat uit Urvin Doorkamp op drums, Abel Marcel op keyboard, Danilo Tavares op de basgitaar en Michiel Moerkerk speelt op percussie instrumenten.

Nieuwe seizoen Stadspodium Rotterdam

Naar verwachting volgen er meer zondagen met zowel traditionele als klassieke muziek. Stadspodium Rotterdam is druk bezig met de programmering van de rest van het seizoen en maakt dit zo snel mogelijk bekend.

Programma en informatie

Stadspodium Rotterdam Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk Zondag 11 juli, van 15.00 tot 16.00 uur Alle aankomende evenementen worden gepubliceerd op de website en op Facebook.

Er zijn 70 zitplaatsen, op ruim 1,5 meter afstand beschikbaar. Bezoekers dienen zich te registreren voordat ze plaats nemen. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig. Wees lief voor elkaar en houd 1,5 meter afstand.