Skip to content

Muziek in de binnenstad: NEW ORLEANS PIANO

A 11 Stadspodium

Op zaterdag 10 juli neemt muzikant en historicus Roel Spanjers bezoekers en voorbijgangers van het Stadspodium mee op een muzikale rondreis langs de klanken en ritmes van de Amerikaanse Stad New Orleans. Tijdens het concert zijn zitplaatsen beschikbaar, met voldoende afstand tussen elkaar. Reserveren is niet nodig, iedereen is welkom om het evenement gratis te bezoeken.

De Amerikaanse stad New Orleans is een echte smeltkroes van culturen en staat aan de wieg van de Amerikaanse muziek. De NEW ORLEANS PIANO is een solo-optreden met piano en zang, waarbij Roel Spanjers vertelt over de muzikale en culturele geschiedenis van de stad. Belangrijke songs en illustere figuren als Jelly Roll Morton, Fats Domino en Dr. John komen langs. Dit biedt een sfeervol, informeel en interactief optreden, waarbij het publiek zelf ook de mogelijkheid heeft om vragen te stellen.
De sound van New Orleans
Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getoerd met lokale helden. Zo laat hij de Sound van New Orleans door de Rotterdamse straten rollen.

Roel Spanjers is als professioneel muzikant al jaren actief in de Nederlandse muziekwereld als pianist, zanger en Hammond-organist. Hij speelde, nam op en toerde met uiteenlopende artiesten zoals Luther Allison, Smokey Wilson en Ricky Koole & Leo Blokhuis. Daarnaast is hij sinds jaar en dag toetsenist en vast bandlid van NORMAAL. Spanjers is sessiemuzikant en freelancer, maar heeft ook een eigen band: Sunset Travelers. Ten slotte bracht hij in 2006 het veelgeprezen soloalbum “Birdcatcher” uit.
Informatie
Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Zaterdag 10 juli, van 16:00 tot 18:00
Meer info op Facebook

Er zijn 70 zitplaatsen, op ruim 1,5 meter afstand beschikbaar. Bezoekers dienen zich te registreren voordat ze plaats nemen. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig. Wees lief voor elkaar en houd 1,5 meter afstand.

Nog meer Nieuws