Skip to content

Latijnse klanken op het Stadspodium

Ook dit weekend kun je genieten van muziek op het Stadspodium. Het hele weekend staat in het teken van Latijnse klanken. Op zaterdag 11 september laat de Braziliaanse band Cascatrio met speciale gast Ana Beck de bezoekers van het Stadspodium swingen. Op zondag 12 september vult het Caire Rietkwintet het Stadspodium en Stadspark met muziek. Zien we je dit weekend?

Het Stadspodium is hét openluchtpodium van Rotterdam. Al jaren is er van alles te beleven op het podium en in het stadspark er omheen. Met talloze activiteiten voor jong en oud, zoals danssalons, stadsmeditatie, Rotterdam zingt en verhalenvertellers voor kinderen, is het voor velen een populaire hotspot midden in de stad. Komen weekend staat in het teken van muziek:

Zaterdag 11 september: Cascatrio

Cascatrio bestaat uit Wilson Teixeira op saxofoon en dwarsfluit, Marcelo Godoy op gitaar en Alaor Soares op percussie instrumenten. Zangeres Ana Beck zal hen vergezellen op het podium.

Saxofonist en Fluitist Wilson Teixeira is sinds 1979 actief als professioneel muzikant. Hij begon in de band van zijn ouders, Modern Tropical Quintet, en maakte zo kennis met het genre. Hij deed later nog meer ervaring op tijdens het spelen in bars, hotels en nachtclubs in São Paulo. Drummer en Percussionist Alaor Soares is niet alleen zelf regelmatig op het podium te vinden, maar geeft ook lessen Braziliaanse muziek op het HBO. Hij is geboren in São Paulo, maar werkt al ruim 20 jaar in Nederland als musicus, coach, performer en docent. De oorspronkelijk in Minas Gerais geboren gitarist, zanger en componist Marcelo Godoy kwam in de jaren tachtig voor het eerst naar Europa, toerend als gitarist van een zang en dansgezelschap. Ana Beck, de speciale gast van de band, is sinds haar 15e actief als zangeres. Ze is geboren en getogen in Rio de Janeiro. Sinds 1988 is ze gevestigd in Nederland, waar ze regelmatig op podia te vinden is.

Zondag 12 september: Caire Rietkwintet

Het Caire Rietkwintet bestaat uit vijf Spaanse muzikanten met een passie voor klassieke muziek en het delen van verhalen. Het gevoel van eenheid en onderdeel zijn van een groter geheel, is wat zij graag overdragen aan hun luisteraars. De korte programma’s van het kwintet bestaan uit arrangementen van verschillende stijlen, gepresenteerd op onconventionele plekken. Zo helpen de muzikanten zoveel mogelijk mensen kennis te maken met klassieke muziek. De dynamiek, flexibiliteit, variatie in klankkleur en de drang om muziek te delen maken de vijf blazers bijzonder.

Programma en info

Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Zaterdag 11 september – Cascatrio 15:00 – 16:00 uur
Zondag 12 september – Caire Rietkwintet 15:00 – 16:00 uur

Meer informatie is te vinden op onze Facebook en website.

Er zijn zitplaatsen beschikbaar maar eromheen staan is ook mogelijk. Wees lief en houd 1,5 meter afstand van elkaar.

Nog meer Nieuws