Skip to content

Klassiek op zondag: Phoenix Ensemble

A 11 Stadspodium

Programma zondag 2 augustus: New Phoenix Ensemble (klarinet & cello)
Na hun studies aan het Rotterdamse conservatorium, stichtten de Italiaanse klarinetiste Letizia Maulà en de Italiaans-Duitse celliste Sylvia Cempini het Phoenix Ensemble.

Dankzij hun muzikale vastberadenheid, de variatie van het repertoire en de mogelijkheden met deze formatie, die bestaat uit compleet verschillende klankkleuren, geluiden en expressies, creëert het Phoenix Ensemble een zeer unieke concert ervaring.

Letizia en Sylvia wijden ook een deel van hun performance aan onderzoek naar componisten waarvan de muziek zelden wordt uitgevoerd. Zo spelen ze in hun programma op hun eigen wijze stukken van Zikmund Schul en Leo Smit: beide kwamen om in de Holocaust.
5 x Klassiek op zondag
De komende vijf zondagen kunnen bezoekers en voorbijgangers genieten van prachtige klassieke live muziek. Tijdens de concerten zijn er zitplaatsen, met gepaste afstand tussen elkaar. Reserveren of tickets kopen hoeft niet, het evenement is gratis. Iedereen kan neerstrijken en lekker blijven luisteren. De programmeur heeft een divers programma samengesteld, variërend van licht klassiek en cross-overs met wereldmuziek tot experimentele jazz/klassieke composities.
Programma klassiek op zondag
2 augustus: Phoenix Ensemble  (klarinet & cello)
9 augustus: Red & Gold Ensemble (viool)
16 augustus: Bonsai Panda ensemble (drums, trombone, elektrische gitaar, hoorn, klarinet)
23 augustus: Charlotte Shoeters (klassieke zang / gitaar)
30 augustus: Joana Rolo + Panos Gklistis (1 vleugels, quatre-mains)
Informatie
Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Elke zondag van 2 t/m 30 augustus, van 16.00 tot 17.00 uur

Wees lief en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Blijf thuis bij klachten.

Nog meer Nieuws