Skip to content

Klassiek op zondag: Charlotte Schoeters & Stein Verrelst

A 11 Stadspodium

Sopraan Charlotte Schoeters leerde zingen bij Scaldis Cantat o.l.v. Lieve Suys. Daarnaast trad ze op in verschillende producties met Muziek Theater Transparant. Ter voorbereiding op hogere studies volgde Charlotte zangles bij sopraan Anne Cambier en in 2007 begon ze haar Bachelor opleiding aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Xenia Meijer. In 2010 deed Charlotte een Erasmus aan de Hochschule für Musik in Basel bij bariton Marcel Boone. Vervolgens werd ze toegelaten tot the Royal Academy of Music in Londen waar ze haar DipRAM Master of Arts Diploma behaalde met grootste onderscheiding en haar Advanced Diploma in Opera bij sopraan Lillian Watson en vocal coach James Baillieu. Omdat Charlotte de maximum score kreeg voor haar Final Master of Arts Recital ontving ze de Clifton Prize for Singing. Deze zondag zal ze zingen onder muzikale begeleiding van Stein Verrelst.
Stein Verrelst
Stein Verrelst (° 1986) begon zijn gitaarstudies op de plaatselijke muziekschool in zijn geboortedorp Duffel op 8-jarige leeftijd bij Guido Dornheim. Gedurende deze jaren leerde hij vele genres (klassiek, blues, jazz, pop & rock) beheersen voordat hij klassieke gitaarstudies voortzette aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Roland Broux en Jan Wellens.
Tijdens zijn studies aan het conservatorium en het bijwonen van verschillende gitaarfestivals in Europa, kreeg hij de kans om masterclasses te volgen bij ’s werelds grootste spelers zoals David Russell, Roland Dyens, Anniello Desiderio, Pepe Romero, Johan Fostier, Bill Kanengiser en vele anderen.

Als solist speelde hij vooral concerten in België en Nederland en kreeg hij de kans om regelmatig samen te werken met orkesten als het ‘Brussels Philharmonic’ en ‘De Munt’. Met het ‘Brussels Philharmonic’ nam hij verschillende originele soundtracks op voor Belgische en andere Europese films en heropnames van muziek uit een verzameling Martin Scorcese films zoals ‘The Departed’ en ‘Hugo’. Hij werkte ook samen met het orkest tijdens een live-uitvoering van de film ‘West Side Story’ en is tevens een weerkerende naam tijdens de line-up voor de ‘World Soundtrack Awards’ die elk jaar in Gent worden gehouden en waar hij de kans kreeg om het podium te delen met bekroonde componisten als Jeff Beal (House of Cards), Sean Callery (Homeland), Riz Ortolani (Django Unchained), Jeff Russo (Fargo) en anderen.
5 x Klassiek op zondag
De komende vijf zondagen kunnen bezoekers en voorbijgangers genieten van prachtige klassieke live muziek. Tijdens de concerten zijn er zitplaatsen, met gepaste afstand tussen elkaar. Reserveren of tickets kopen hoeft niet, het evenement is gratis. Iedereen kan neerstrijken en lekker blijven luisteren. De programmeur heeft een divers programma samengesteld, variërend van licht klassiek en cross-overs met wereldmuziek tot experimentele jazz/klassieke composities.
Programma klassiek op zondag
2 augustus: Phoenix Ensemble  (klarinet & cello)
9 augustus: Red & Gold Ensemble (viool)
16 augustus: Bonsai Panda ensemble (drums, trombone, elektrische gitaar, hoorn, klarinet)
23 augustus: Charlotte Shoeters (klassieke zang / gitaar)
30 augustus: Joana Rolo + Panos Gklistis (1 vleugels, quatre-mains)
Informatie
Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Elke zondag van 2 t/m 30 augustus, van 16.00 tot 17.00 uur

Wees lief en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Blijf thuis bij klachten.

Nog meer Nieuws