Skip to content

Klassiek op zondag: Bonsai Panda Ensemble

A 11 Stadspodium

Jonge gitaarheld Jelle Roozenburg en trombone-rebel Louk Boudesteijn gaan een artistiek verbond aan en starten Bonsai Panda. Nu zij hun ideeën zorgvuldig hebben vormgegeven en laten groeien, is het tijd om dit met de rest van de wereld te delen. Roozenburg & Boudesteijn schreven beide een stapel composities die geworteld zijn in jazz, altijd besprenkeld met de blues en zwaar geïnspireerd door de grote componisten van de 20ste eeuw. Hun wederzijdse passie voor zowel compositie als improvisatie maakt dit een schijnbaar magische samenwerking.

Dit muzikale avontuur gaan zij aan met genre-overstijgende grootmeester David Kweksilber op rieten, de Franse hoorn-guru Romain Bly en de non-conformistische geluiden van drummer Jimmi Jo Hueting. Deze groep zielsverwanten zijn niet alleen meesters op hun instrument maar multi-instrumentalisten. Hierdoor krijgt Bonsai Panda een wijd klankspectrum met een zeer speels karakter.

De Panda’s noemen hun ‘in het moment’ aanpak van spelen zelf : “Short Term Memory Music”. Ontdek Bonsai Panda en lanceer jezelf samen met ons naar het grote onbekende.
5 x Klassiek op zondag
De komende vijf zondagen kunnen bezoekers en voorbijgangers genieten van prachtige klassieke live muziek. Tijdens de concerten zijn er zitplaatsen, met gepaste afstand tussen elkaar. Reserveren of tickets kopen hoeft niet, het evenement is gratis. Iedereen kan neerstrijken en lekker blijven luisteren. De programmeur heeft een divers programma samengesteld, variërend van licht klassiek en cross-overs met wereldmuziek tot experimentele jazz/klassieke composities.
Programma klassiek op zondag
2 augustus: Phoenix Ensemble  (klarinet & cello)
9 augustus: Red & Gold Ensemble (viool)
16 augustus: Bonsai Panda ensemble (drums, trombone, elektrische gitaar, hoorn, klarinet)
23 augustus: Charlotte Shoeters (klassieke zang / gitaar)
30 augustus: Joana Rolo + Panos Gklistis (1 vleugels, quatre-mains)
Informatie
Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Elke zondag van 2 t/m 30 augustus, van 16.00 tot 17.00 uur

Wees lief en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Blijf thuis bij klachten.

Nog meer Nieuws