Skip to content

Het Stadspodium Rotterdam kiest voor kunst

‘Win het Stadspodium & -park voor een dag!’. De prijs die het Stadspodium voor het eerst weggeeft, leverde tientallen inzendingen op. Van muziekevenementen, poëzie, het beoefenen van vechtsporten en verjaardagsfeestjes tot het presenteren van milieu-initiatieven. Stichting Stadspodium kon kiezen uit allerlei leuke, mooie en originele initiatieven. De jury boog zich over al deze ideeën, kijkend hoe deze aansluiten op de kernwaarden van het podium en park: ontmoeting, bezinning en meedoen.

Vandaag maakt de stichting de winnaar bekend: het voorstel van Antoinette MH Brandenburg om samen met 20 kunstenaars en Rotterdammers een Rotterdams Panorama te schilderen, mag dit gedurende één dag realiseren in het hart van de stad.

Rotterdams panorama in 20.18 meter

Stichting Stadspodium kiest ‘Rotterdams panorama in 20.18 meter’ als winnaar. Het idee dat Antoinette MH Brandenburg indiende is om samen met 20 Rotterdamse kunstenaars, en elke Rotterdammer die het leuk vindt om mee te doen, een doek van 20 bij 18 meter te beschilderen over Rotterdam. Ze laat volgens de jury het beste zien hoe het Stadspodium op een nieuwe manier teruggegeven kan worden aan de Rotterdammer. Maar ook is het al langer de wens om kunst een plek te geven in het Nieuwe Stadspark en kunstenaars te binden aan de plek in de binnenstad.

Op naar volgend seizoen

De jury namens het Stadspodium is erg enthousiast over de originele en mooie inzendingen en vond het moeilijk om te kiezen. Een aantal van de inzendingen die net naast de prijs grijpen, krijgen alsnog een uitnodiging om een plan voor 2019 in te dienen, om zo te kijken of deze komend seizoen gerealiseerd kunnen worden.

Nog meer Nieuws