Skip to content

Havelok op het Stadspodium

A 11 Stadspodium

Het is helaas alweer tijd voor de afsluiter van het seizoen. Nog een laatste keer kunnen bezoekers genieten van muziek op het Stadspodium. Havelok komt op zaterdag 9 oktober het Stadspodium voorzien van een dosis wereldmuziek. Het laatste optreden van het jaar, ben jij er ook bij?  
Havelok
Al sinds hun conservatoriumtijd spelen Emilio Saura Jiménez, Niels Verbeek, Antonio Gutiérrez Rubio en Niek KleinJan samen in ensemble- en orkestverband. Sinds 2018 zijn de krachten in een muzikaal collectief gebundeld en is de naam Havelok gevestigd. Havelok is een vrijzinnig, veelbelovend ensemble beïnvloed door wereldmuziek, groovy ritmes, minimalisme en elektronica. Interactie door middel van een concertquiz, bodypercussion of andere tamtam is niet ongebruikelijk.  

Met hun Show ‘Sounds of Africa’ gaat Havelok Percussion op zoek naar de Afrikaanse oorsprong van ritmes en stijlen. Verschillende traditionele liederen en ritmes uit onder andere Senegal, Ivoorkust en Guinee met oorspronkelijke instrumenten als de kora, balafoon en dun dun worden gecombineerd met instrumenten als de marimba en drums in op maat gemaakte arrangementen. Het publiek krijgt een impressie van de verschillende Afrikaanse klankkleuren, stijlen en swingende grooves. Alle traditionele liederen en ritmes worden met elkaar verweven in het conceptprogramma. Kortom: een krachtige concertuitvoering van een uur in een westers concept, maar tegelijkertijd in traditionele Afrikaanse sfeer.  

Van plan om langs te komen? Je bent van harte welkom! Zorg wel dat je in het bezit bent van een geldig coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck app. Geen telefoon? Je mag ons ook je uitgeprinte QR-code laten zien. Meer informatie is te vinden op de website van CoronaCheck.

Nog meer Nieuws