Skip to content

Djemaa el Fna concert

A 11 Stadspodium

Omdat Djemaa el Fna dit jaar helaas niet doorgaat, halen we voor één middag de warme sferen naar het Stadspodium met een Djemaa el Fna concert! Strijk neer op één van de stoeltjes (op gepaste afstand van elkaar), geniet van de prachtige Arabische klanken, drink thee en snoep de zoete lekkernijen.
Programma zondag 27 september
15:00 – 15:45: Dyar
16:15 – 17:00: Aktaş Erdoğan & Ilda Simonian Իլտա Սիմոնեան:
Info
Toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Wel vragen we om altijd 1,5 afstand van anderen te houden en thuis te blijven bij klachten
Dyar
Dyar betekent huis in het Arabisch. Zo zien de bandleden de functie van hun muziek ook, een denkbeeldig huis waarin mensen zich thuis voelen, waarin iedereen welkom is en waarin Arabische en Westerse muziek samen kunnen wonen.
Nawras Altaky (Ud en zang), Modar Salama (percussie), Ghaeth Almaghoot (klarinet) en Lucas Dols (contrabas) startten de band na aanleiding van hun optreden met Caro Emerald in een uitverkocht Paradiso in juni 2017. De band speelde in de daaropvolgende jaren oa op festivals als Le Guess Who, het Grachtenfestival en Tweetakt.
Aktaş Erdoğan
Erdoğan is een multi-instrumentalist en componist met Turkse, Armeense en Koerdische roots. Hij studeerde klassieke en jazz gitaar aan het Haagse Conservatorium. Naast gitaar speelt hij ook traditionele instrumenten zoals de ney, duduk en oud.
Gedurende zijn studie won hij de prijs voor de Beste Nederlandse Gitarist tijdens het Twents Gitaar Festival. Hij was ook de winnaar tijdens het Klassieke Gitaar Festival/Wedstrijd in Istanbul. Zijn eerste klassieke album “Dreamers of Dream” kwam uit in 2015.
Zijn viering hiervan leidde tot een diepe muzikale reis. Erdoğan trad op en tourde met verschillende projecten en artiesten, zoals Holon Women’s Festival (Israel), Melbourne Recital Center (Australië), Tanjazz Festival (Marokko), Calcutta Jazz Festival, Hyderabad Jazz Festival (India).
In zijn nieuwste project Ararat Quartet brengt hij de mystieke geluiden van Anatolië en het Midden-Oosten naar zijn publiek. Het is een reis van eenheid door de antieke en authentieke vibraties van folklore.
Aktaş Erdoğan: Duduk, Kaval, Oud
Mutlu Kizilgedik: Baglama
Boris Oud: Contrabas
Ata Guner: Percussie
Ilda Simonian
De zang van Ilda Simonian is geworteld in de eeuwenoude, karakteristieke Armeense muziektraditie, die reikt van middeleeuwse liturgische zang en de traditionele volksmuziek van Oost-Anatolië en de Transkaukasus tot aan de Armeense klassieke muziek van componisten als Komitas, Melikian en Avedisian.
De rijkdom van deze muzikale erfenis brengt zij in haar optredens ten gehore.

Ilda Simonian, geboren in Istanbul, ontdekte al op zeer jonge leeftijd haar liefde voor de zangkunst. Haar persoonlijkheid komt sterk tot uiting in haar passionele vertolking van de melancholische Armeense liederen. Het perfectionisme dat ze nastreeft tijdens haar optredens, onderstreept haar professionaliteit. Haar repertoire omvat niet alleen de grote Armeense componisten, maar ook westerse klassieke muziek van onder meer Monteverdi, Mozart, Schubert, Schumann, Brahms, Tsjaikovski en Fauré.
Ilda is een zangeres met een boodschap, die haar publiek kennis wil laten maken met het brede repertoire van Armeense componisten en volksliederen. Dat repertoire bestaat onder meer uit eeuwenoude liturgische gezangen en uit werken van Sayat Nova, Komitas, Melikian, Merangoelian, Ganatsjian, Hekimian, Balian, Adzjemian en Avedisian. In 2008 heeft ilda haar eerste cd Traces opgenomen in Armenie uitgegeven door KALAN muziek in Istanbul

Nog meer Nieuws