Skip to content

Djemaa el Fna concert is terug op het Stadspodium

242004929_6913538948663597_2202530664314446514_n

Na een succesvolle editie in 2020, kon een nieuw Djemaa el Fna concert op het Stadspodium natuurlijk niet uitblijven. We halen de warme sferen nogmaals naar het Stadspodium, als alternatief voor het Djemaa el Fna Eetplein. Dit jaar kunnen bezoekers en voorbijgangers genieten van de Midden-Oosterse en Arabische klanken van Dareyn en Samira’s Blues. Ben jij erbij?

Het Stadspodium is hét openluchtpodium van Rotterdam. Al jaren is er van alles te beleven op het podium en in het stadspark er omheen. Met talloze activiteiten voor jong en oud, zoals danssalons, stadsmeditatie, Rotterdam zingt en verhalenvertellers voor kinderen, is het voor velen een populaire hotspot midden in de stad. Komend weekend staat in het teken van Djemaa el Fna met muziek:

Dareyn

De muziek van Dareyn combineert op een eigentijdse manier de mystieke klank van de Kemenche met traditionele muziek uit Istanbul en de Zijderoute. Het repertoire is geïnspireerd op het dynamische karakter en de rijke wereld van ritmes. Emine Bostanci en Laura Roura vermengen hun stemmen met hun instrumentale expertise en creëren een unieke betoverende sound met percussionist Jacobus Thiele. De muziek van de band creëert dialogen van onuitgesproken verhalen die tot de verbeelding van elke luisteraar spreken.

Emine speelt de lyrische Kemenche, een traditioneel strijkinstument en combineert makams, taksim en elementen van soefimuziek met hedendaagse wereldmuziek. Laura is cellist, maakte deel uit van verschillende (inter)nationale orkersten en tourde eerder met De Kik door Nederland. Jacobus combineert instrumenten uit verschillende werelddelen met elkaar en creëert door zijn achtergrond in jazz nieuwe ritmische soundscapes.

Samira’s Blues

Samira’s Blues brengt Noord-Afrikaanse spirituals en originals in het Arabisch, Amazigh en Afrikaans. Samira Dainan volgt het nomadische spoor van haar voorouders. Ze leeft in de Sahara van Marokko, woont ceremonies bij in het Atlasgebergte en de Sous en raakt in vervoering tijdens Gnaoua lila (nachten) in Essaouira. Eenmaal terug in Amsterdam schrijft en componeert ze muziek voor haar band, samen met gitarist Bas Gaakeer.

Sinds hun release in Paradiso eind 2018, veroverde deze ‘spirituele sahara blues’ het publiek van Amsterdam tot in de Sahel. Samira’s Blues is puur, betovert het publiek met haar mystieke Marokkaanse roots, en is als eerste Amsterdamse Desert Blues band klaar voor een tour richting Timbuktu!

Programma & informatie

Stadspodium Rotterdam

Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Zondag 19 september van 15:00 – 17:00 uur

Meer informatie is te vinden op onze Facebook en website.

Er zijn zitplaatsen beschikbaar voor bezoekers, maar eromheen staan is ook mogelijk. Wees lief en houd 1,5 meter afstand van elkaar.

Nog meer Nieuws