Skip to content

Dammen met grootmeesters op het Stadspodium

Dit weekend kunnen Rotterdammers hun hersenen laten kraken tijdens het eerste Rotterdamse openlucht damkampioenschap. Recreatief dammen, simultaan dammen tegen grootmeesters en een sneldamtoernooi, op zondag 29 augustus staat Stadspodium Rotterdam volledig in het teken van dammen. Op het eigen podium in het centrum van de stad, organiseert Stadspodium Rotterdam in samenwerking met 750 jaar Dam in de Rotte en Rotterdam Damt het kampioenschap als afsluiter van 750 jaar Dam in de Rotte.

Het Stadspodium is hét openluchtpodium van Rotterdam. Al jaren is er ‘s zomers van alles te beleven op het podium en in het stadspark er omheen. Met talloze activiteiten voor jong en oud, zoals danssalons, stadsmeditatie, Rotterdam Zingt en verhalenvertellers voor kinderen, is het voor velen een populaire hotspot midden in de stad.

Rotterdamse openlucht damkampioenschappen

Het eerste Rotterdamse openlucht damkampioenschap is voor alle soorten dammers, van beginners tot ervaren grootmeesters. Rotterdammers kunnen aankomende zondag hun hersens laten kraken tijdens een potje recreatief dammen óf tijdens het simultaan dammen met veelvuldig jeugdwereldkampioen Martijn van IJzendoorn en Eduard Autar, de eerste Surinaamse internationale Grootmeester dammen. Daarnaast worden dammers tijdens het sneldamtoernooi uitgedaagd om het spel in hoog tempo te spelen: 10 minuten per ronde en 5 seconden per zet. Aan het einde van de dag gaan de beste drie sneldammers met een geldprijs naar huis.

Voor het sneldamtoernooi en een ronde simultaan dammen met grootmeesters kunnen deelnemers zich, tegen een bijdrage van 10 euro, via de website van Rotterdam Damt inschrijven. Bij het inschrijfgeld zijn twee consumptiebonnen voor thee of koffie inbegrepen. Aanmelden voor het recreatief dammen is niet nodig, dit is een gratis activiteit.

Programma

10:00 uur  Inloop
11:00 uur  Start sneldamtoernooi (8 rondes)
11:00 uur  Ronde 1: Simultaan dammen met grootmeesters
13:00 uur  Ronde 2: Simultaan dammen met grootmeesters
13:40 uur  Lunchpauze damtoernooi
15.00 uur  Ronde 3: Simultaan dammen met grootmeesters
17.00 uur  Prijsuitreiking sneldamtoernooi

Er kan van 13.00 – 17.00 uur recreatief gedamd worden bij het Stadspodium.

Informatie

Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Zondag 22 augustus van 10:00 – 17:00 uur
Meer informatie kan je vinden op Facebook

Er zijn zitplaatsen beschikbaar voor de deelnemers, maar eromheen staan is ook mogelijk. Wees lief en houdt 1,5 meter afstand van elkaar.

Nog meer Nieuws