Skip to content

Concert op zondag: Omar Ka & band

A 11 Stadspodium

Op zondag 11 juli kunnen bezoekers en voorbijgangers genieten van prachtige traditionele livemuziek in het centrum van Rotterdam. Tijdens het concert zijn er zitplaatsen, met gepaste afstand tussen elkaar. Reserveren of tickets kopen hoeft niet, het evenement is gratis. Iedereen kan neerstrijken op één van de stoelen.

Omar Ka en zijn band trappen het nieuwe seizoen van Stadspodium Rotterdam af. De West-Afrikaanse Ka speelt zogeheten Fula muziek, een genre dat afstamt van de eveneens West-Afrikaanse etnische groep Fulbe. Omar Ka werd geboren in Senegal en heeft roots in Niger. Zijn gevoelige vocals en ingewikkelde gitaarmelodieën verraden zijn Nigeriaanse roots, terwijl de reggae en funk beats duidelijk te herleiden zijn tot de drukke straten van Dakar, de hoofdstad van Senegal. Samen met zijn band brengt hij de muziek van West-Afrika op zondag 11 juli naar Rotterdam.

De band die Ka begeleidt bestaat uit Urvin Doorkamp op drums, Abel Marcel op keyboard, Danilo Tavares op de basgitaar en Michiel Moerkerk speelt op percussie instrumenten.
Nieuw seizoen Stadspodium Rotterdam
Naar verwachting volgen er meer zondagen met zowel traditionele als klassieke muziek. Stadspodium Rotterdam is druk bezig met de programmering van de rest van het seizoen en maakt dit zo snel mogelijk bekend.
Programma en informatie
Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Zondag 11 juli, van 15.00 tot 16.00 uur
Alle aankomende evenementen worden gepubliceerd op de website en op Facebook.

Er zijn 70 zitplaatsen, op ruim 1,5 meter afstand beschikbaar. Bezoekers dienen zich te registreren voordat ze plaats nemen. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig. Wees lief voor elkaar en houd 1,5 meter afstand.

Nog meer Nieuws