Skip to content

Concert op zondag: David Kweksilber

A 11 Stadspodium

David Kweksilber studeerde saxofoon en klarinet aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij in 2000 met onderscheidingen afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie klarinet in New York, en nam daar privélessen bij uiteenlopende klassieke- en jazzmusici. Momenteel doceert hij echniek klarinet en saxofoon aan de jazz afdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Kweksilbers concerten brengen hem van Mozart’s Klarinetconcert in het Concertgebouw Amsterdam, tot zijn eigen repertoire op het North Sea Jazz Festival. Hij speelt als solist en ensemblelid met gezelschappen variërend van Asko|Schönberg tot de New Cool Collective Big Band, van The Kik tot zijn eigen David Kweksilber Big Band: een big band voor nieuwe muziek die internationaal lof oogste als muzikale ‘wake-up call’ én optrad op nationale televisie voor de Koninklijke familie. Inernationaal als solist te horen, en op verscheidene cds met (modern) klassiek en eigen (geïmproviseerd) repertoire. Uiteenlopende componisten schreven solo werken voor hem. Hij heeft prijzen ontvangen voor zijn klassieke spel (Nikolai Prijs, Persprijs Vriendenkrans, Elisabeth Everts Prijs) en voor zijn spel in geïmproviseerde muziek (Deloitte Jazz Award)
Concerten op zondag
In september gaan we nog even door! De komende zondagen kunnen bezoekers en voorbijgangers genieten van prachtige live muziek in de openlucht. In september is veel jazz te horen, met een vleugje rock en klassiek.

Tijdens de concerten zijn er zitplaatsen, met gepaste afstand tussen elkaar. Reserveren of tickets kopen hoeft niet, het evenement is gratis. Iedereen kan neerstrijken en lekker blijven luisteren. Wel vragen we bezoekers om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en thuis te blijven bij (lichte) klachten.
Programma
6 september: David Kweksilber
13 september: ROEST
Informatie
Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Elke zondag van 15.00 tot 16.00 uur

Meer info op Facebook

Nog meer Nieuws