Skip to content
liggend going dutch2

Stadspodium goes Dutch

Voor één middag barst het op het Stadspodium van de Nederlandstalige muziek. De programmeurs hebben een selectie gemaakt van Rotterdamse artiesten met elk een eigen unieke sound, maar met één overeenkomst: de muziek is Nederlandstalig.

Programma
15:00 Tato
15:20 Alisa Victoria
15:40 Joni & Kaya Jules
16:00 Plancktoon

Tato

Tato is een rasperformer uit Rotterdam, en dat kan je horen aan zijn muziek. Met teksten die net zo poetisch zijn als dat ze plat zijn, schrijft hij pakkende Nederlandstalige songs over het leven, de liefde, seks, en af en toe over karton. Normaliter staat hij met z’n band Le Motat op het podium, maar voor deze ene keer zingt en speelt hij speciaal voor jullie in z’n eentje op zijn akoestische gitaar. Let wel op: de liedjes krijg je de komende 35 jaar niet meer uit je hoofd.

Alisa Victoria

Alisa Victoria schrijft Nederlandse popmuziek, met invloeden van Blof en Wies. Met haar krachtige stem neemt ze je mee in haar gevoel en brengt ze sterke emoties over. Je beleeft een rollercoaster aan gevoel, van verdriet en pijn, tot blijdschap en geluk. Alisa is sinds kleins af aan al veel aan het zingen en schrijven, en in 2022 afgestudeerd aan Codarts.

Joni en Katya

Joni Jules (2000) is een Rotterdamse singer-songwriter met Jamaicaans, Antilliaanse en Nederlandse roots. Ze begeleidt zichzelf op gitaar, is multi-instrumentalist en schrijft Nederlandstalige nummers. De liederen gaan over liefde, kracht, eenheid, vrijheid en zelfbewustwording. Joni treedt dit keer op met haar broer, Kaya Jules. Kaya Jules is een Rotterdamse rapper en zanger. Daarnaast beatboxed en drumt hij en produceert beats & composities.

Plancktoon

Plancktoon is Nederlandstalige popmuziek van Freerk van Oudheusden en Casper Berkhout. Het geluid van Plancktoon doet aan van alles denken, maar heeft onmiskenbaar iets eigens. Met soms een tikkie indie/’80s/electro. En zo nu en dan worden de liedjes afgewisseld met muzikale intermezzo’s van gesproken woord.

Andere evenementen die je misschien leuk vindt