Skip to content
lendvay

Hope - Lendvay Ensemble  

Lendvay Ensemble is een spannend ensemble dat thuis is in een grote verscheidenheid aan muziekgenres. Het ontleent zijn naam aan de oprichter, de bekende Hongaarse violist József Lendvay. Tot de internationale musici die zich bij het ensemble hebben aangesloten behoren onder meer violiste Letizia Sciarone, altviolisten Julia Dinerstein, Tomi Shimon en celliste Katja Dirven-Didychenko. De chemie, warmte en opwinding van hun spel heeft veel bijval gekregen van publiek in binnen- en buitenland. Flexibiliteit en passie zijn de sleutels tot hun succes.

Lendvay Ensemble treedt op het Stadspodium op met een strijkkwartet, met een repertoire dat een uitgebreid scala aan klassieke muziek met Hongaars tintje omvat.

Programma Hope

In dit programma heeft Lendvay Ensemble hoop als rode draad en de connecties van J. Haydn met A. Dvořák, zoals A. Dvořák J. Haydn in gedachten had bij het componeren van zijn American Kwartet. Ook is een speciale stuk van Oekraïense componist Myroslav Skoryck, onderdeel van het programma om hoop te delen in de strijd tegen de Russische agressie en voor de vrede en vrijheid van Oekraïne.

Haydn Sunrise Quartet
Dvořák: Quartet nr 12: ‘American Quartet’
Skoryck: Melodia
Sarasate: Navarra

Lendvay Ensemble  

Jozsef Lendvay, viool
Letizia Sciarone viool
Tomi Shimon, altviool
Katja Dirven,cello

Andere evenementen die je misschien leuk vindt