Skip to content
CDD 1

Chieko Donker Duyvis Trio - Stadspodium Live

Chieko Donker Duyvis is een celliste, zangeres en componist met Braziliaans/Japanse roots. Geïnspireerd door klassieke muziek, vrije improvisatie en Latijns Amerikaanse muziek creëert ze een eigenzinnige klankwereld. 

Haar muzikale reis begon als klassiek cellist, waar ze met haar pianotrio concerten in Europa en Mexico speelde en kamermuziekprojecten deed met musici van het Concertgebouworkest. 

Sindsdien ontwikkelt Chieko zich richting Braziliaanse muziek, jazz en vrije improvisatie. Ze bewandelt haar eigen creatieve pad en werd uitgenodigd om te zingen bij Podium Witteman en speelt op podia als het Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ met eigen werk. Ze richtte haar eigen ensemble op, waarmee ze de Dias Latinos Award won. Als Nieuwe Maker 2022 voor het Grachtenfestival gingen haar nieuwste composities voor haar ensemble in  première, die binnenkort worden uitgebracht op hun debuutalbum.

Chieko heeft een passie voor interdisciplinaire projecten en werkt regelmatig samen met dichters, beeldende kunstenaars en dansers.

Andere evenementen die je misschien leuk vindt