Skip to content
lendvay dirven duo

Cello&Viool Duo Dirven-Lendvay

Strijk deze zondagmiddag neer bij het Stadspodium voor een ontspannen klassieke muziek optreden van Dirven-Lendvay Duo. Dit duo speelt in prachtige harmonie op Cello en Viool een repetoire van Bach tot Csárdás.

Katja Dirven

Katja, een veelzijdige celliste uit Kiev, Oekraïne, combineert haar klassieke achtergrond met een passie voor kamermuziek en orkestoptredens. Ze studeerde cum laude af aan het conservatorium in Kiev en vervolgde haar studie in Nederland bij gerenommeerde docenten. Ze behaalde haar master aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS) en speelt nu met diverse topmusici en orkesten, waaronder Philharmonie Zuid-Nederland en Sinfonia Rotterdam. Naast klassieke muziek heeft Katja ook samengewerkt met zangeres Wende Snijders op haar Edison-bekroonde debuutalbum. Ze geeft les en dirigeert aan het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut.

József Lendvay

József Lendvay, zoon van de beroemde zigeunerviolist Csócsi Lendvay, is een virtuoze violist met een unieke stijl die zowel klassieke als folkloremuziek omarmt. Opgeleid aan het Béla Bartók Conservatorium en de Franz Liszt Muziekacademie in Boedapest, studeerde hij onder grootheden zoals Miklos Szenthelyi en volgde hij masterclasses bij Yehudi Menuhin en Igor Oistrach. Lendvay heeft opgetreden als concertmeester en solist met prominente orkesten wereldwijd, waaronder het Rotterdam Philharmonisch en de Los Angeles Philharmonic. Zijn cd ‘Lendvay and Friends’ won een Echo Klassik Preis.

Andere evenementen die je misschien leuk vindt