Skip to content
danssalon weekend promo web kopie

Danssalon weekend

Traditiegetrouw keert de danssalon terug op het Stadspodium, maar dit keer in een wel heel bijzondere editie: Een extra groot en lang danssalon weekend. Het hele weekend kunnen dansliefhebbers hun hart ophalen! Dit weekend, dat plaatsvindt op 3 en 4 augustus, staat volledig in het teken van vier verschillende dansstijlen – Swing, Afrodance, Salsa en Tango -, begeleid door DJ’s en professionele dansdocenten.

Of je nu een expert bent in tango of graag salsa wilt leren, iedereen is welkom op de dansvloer. Jong en oud, onervaren en ervaren dansers, iedereen kan deelnemen aan deze bruisende danssalons. Kom genieten van de levendige sfeer en laat je meeslepen door de ritmes van swing, afro dance, tango en latin.

Mis dit feestelijke DansSalon weekend niet en ervaar de magie van dans op het Stadspodium! Toegang is gratis en voor iedereen toegankelijk. Heb je twee linkervoeten? Kijken is ook superleuk!

Programma

  • Zaterdag 3 augustus
    • 12.00 – 15.00 uur: SWING (met workshop)
    • 15.00 – 17.00 uur: AFRO DANCE
  • Zondag 4 augustus
    • 12.00 – 14.00 uur: TANGO
    • 14.00 – 17.00 uur: LATIN (met workshop)

Zaterdag – 12.00 – 15.00 uur: SWING met Roffaswing

Maak kennis met deze swingdans, afkomstig uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Om 12.00 uur wordt het danssalon weekend afgetrapt met een workshop Lindy Hop door Roffaswing en daarna is het heerlijk vrij dansen. Deze jazzy partnerdans kenmerkt zich door muzikaliteit, connectie en improvisatie.

www.roffaswing.nl

Zaterdag – 15.00 – 17.00 uur: AFRO DANCE met M.T.F. Dancecrew

Afro Dance is een nieuwe stijl die voor het eerst een plek in het programma van het Stadspodium krijgt. Het is een energieke dansstijl die zijn oorsprong vindt in Afrikaanse muziek en culturen, gekenmerkt door krachtige bewegingen en ritmische patronen. Deze dansstijl combineert traditionele Afrikaanse dans met moderne invloeden en staat bekend om zijn expressieve en dynamische choreografieën.

Dans mee met M.T.F. Dancecrew, wat “More than family” betekent. Een dynamisch groep van diverse leeftijden. MTF dance CREW brengt de connectie tussen mens en dans samen. MTF where life begins and love never ends”

Zondag – 12.00 – 14.00 uur: TANGO met Cuartito azul

Stap uit je comfortzone, gooi al je zorgen overboord en geef je over aan de verleidelijke charme van de tango. De danssalon met Cuartito Azul en Alma de Tango is de plek waar vloeiende bewegingen samenkomen met opzwepende muziek, waar je lacht, geniet en jezelf kunt zijn.  

www.cuartitoazul.nl

Zondag – 14.00 – 17.00 uur: SALSA met Typical Tropical

Verrijk je danservaring: ontdek Salsa, bachata en kizomba. Typical Tropical nodigt je uit om heerlijk in de zon te dansen en genieten van de Latin vibes.  

We beginnen om 14.00uur met een inspirerende workshop, gevolgd door een middag waar je de dansmoves direct in de praktijk brengt. Laat de vlam van danspassie in je ontbranden en geniet van de ritmische magie van salsa, bachata en kizomba.

www.typicaltropical.nl

Fotocredits: Cainva Isenia, Geisje van der Linden, Joost Maaskant

Andere evenementen die je misschien leuk vindt