Nieuws

Een zomer vol muziek en dans in hartje Rotterdam
Stadspodium-seizoen 2015 gaat op 3 mei van start

Lindyhop op een vrolijke lentedag , salsa in de zinderende zomerzon, tango op een zwoele nazomerzondag. Dansliefhebbers, actief en passief, verzamelen zich ook deze zomer weer op het Rotterdamse Grotekerkplein. Het Stadspodium wordt weer dé plek voor dans in alle soorten en stijlen. Maar het Stadspodium biedt dit jaar nog veel meer. Extra kinderactiviteiten op de woensdagmiddag bijvoorbeeld. En een Flying Grass Carpet dat uitnodigt tot picknicken en zonnebaden op het plein.
Het was nog nooit zo leuk voor de Laurenskerk! Het Stadspodium-seizoen loopt tot half september 2015 en alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Rotterdams talent in de spotlights
Het Stadspodium is hét buitentheater van Rotterdam. Professionele dansers en muzikanten krijgen letterlijk een podium. Wie niet alleen wil kijken, maar ook zelf mee wil doen, is van harte welkom. Het Stadspodium creëert midden in de stad een plek van ontmoeting, ontspanning en vermaak.

Buitensalons: dansen in de buitenlucht
In de zondagse Buitensalons geven dansdocenten korte workshops en demonstraties. Hierna kunnen dansliefhebbers vrij dansen op het plein onder begeleiding van een live orkest. Bijna alle dansstijlen komen aan bod; van folkore bal, tango en salsa tot ballroom en lindyhop. De salons worden georganiseerd in samenwerking met zes Rotterdamse dansscholen. De live orkesten worden geprogrammeerd in samenwerking met Codarts, Hogeschool voor de Kunsten.

Grotekerkplein: ontmoeting en ontspanning in hartje centrum
Meer nog dan voorheen is het Grotekerkplein dit jaar een plek om even te onthaasten, midden in het winkelhart van Rotterdam. Bezoekers kunnen ontspannen in de sfeer van een Parijse zomerdag op een steenworp afstand van de Markthal, de Meent en de Beurstraverse.