Nieuws

The Flying Grass Carpet is een uniek, tijdeljk kunstpark dat overal uitgerold kan worden. Het heeft het uiterlijk van een gigantisch Persisch tapijt waarbij het patroon is gemaakt van verschillende soorten en kleuren kunstgras. Het Tapijt brengt mensen samen en nodigt iedereen uit om erop te relaxen, te spelen, te picknicken en diverse evenementen te organiseren. Het Tapijt bestaat uit verschillende delen, waardoor het aan te passen is aan de locatie waar het komt te liggen. Op het Grotekerkplein komt The Flying Grass Carpet in zijn grootste vorm te liggen: 25 x 36m. (bijna 1000m2)

Net zoals in sprookjes reist The Flying Grass Carpet van de ene stad naar de andere. Het is een project waarbij het publieke domein, het gezamenlijke domein van stedelingen, tijdelijk ingrijpend wordt veranderd. Het biedt nieuwe inzichten om met de publieke ruimte om te gaan. Het wordt een plek voor ontmoetingen tussen stedelingen, die anders niet zouden ontstaan. En het samenbren- gen van mensen en ontmoetingen stimuleren is precies wat de ontwerpers van dit project voor ogen hebben. Door wereldwijd rond te reizen zorgt Het Tapijt niet alleen plaatselijk voor een ver- binding tussen mensen, maar creëert het ook een gevoel van mondiale verbondenheid.

The Flying Grass Carpet is ontworpen en gerealiseerd door twee Rotterdamse bureaus: HUNK- design en Studio ID Eddy en ligt voor het Stadspodium vanaf 2 april tot 1 juli!