Over Stadspodium

Stadspodium Rotterdam is hét openluchtpodium in het Stadspark, voor Rotterdammers en door Rotterdammers.

Stadspodium Rotterdam is, sinds de opening in 2009, het buitentheater in het hart van Rotterdam. Gelegen aan het Grotekerkplein, voor de Laurenskerk, is het Stadspodium een echte blikvanger. Sinds 2017 is op deze plek een nieuw stadspark verrezen. Het Stadspodium in het Stadspark is sindsdien een nóg fijnere plek midden in de stad.

De hele zomer worden allerlei gratis activiteiten voor jong en oud georganiseerd bij het Stadspodium en in het Stadspark, zoals meditatie en sporten. Ook vinden de drukbezochte danssalons plaats, waar Rotterdammers samen met elkaar uiteenlopende dansstijlen dansen op live muziek.
Kom je ook dansen, spelen, picknicken, lezen, bezinnen, bewegen en ontmoeten bij het Stadspodium in het Stadspark?

Dans! #inhetstadspark

Tijdens de danssalons ontmoet dansend Rotterdam elkaar bij het Stadspodium. Kom kijken naar demonstraties en optredens van professionele dansers of waag zelf een dansje in de gratis workshops. bijna alle stijlen komen aan bod; van ballroom tot tango en salsa tot ballroom en Swingdans.

 

Geschiedenis

Bij het 100-jarig bestaan van de Rotary wilden zes Rotterdamse afdelingen in 2004 een cadeau schenken aan Rotterdam, aan de Rotterdammers. Op het Grotekerkplein werden al regelmatig festivals en evenementen georganiseerd. Een vast podium biedt meer mogelijkheden om dit stuk historische binnenstad te verlevendigen.

Na een ontwerpwedstrijd heeft Atelier Kempe Thill het opvallende podium gerealiseerd. De steun van vooral de Gemeente Rotterdam en van tal van fondsen was onontbeerlijk om alle plannen te verwezenlijken. In het voorjaar van 2009 is het Stadspodium opgeleverd. Het podium is uniek door de grote betonnen overspanning van 40 meter. Het podium is 30 meter breed, 5 meter diep en 5 meter hoog. De Stichting Stadspodium Rotterdam is, met de Gemeente Rotterdam als partner, verantwoordelijk voor het beheer en de programmering van Stadspodium Rotterdam.

Bestuur

Paul Panis: penningmeester
Gerda Roest: bestuurslid
Carola Heermans: bestuurslid
Marijke Vos-Maan: voorzitter