Nieuws

De herfst mag dan officieel begonnen zijn, ons programma loopt nog even door. Ook dit weekend staat ons Stadspodium weer in het teken van muziek. Op zaterdag 2 oktober voorziet saxofonist Kika Sprangers het podium van haar fluwelen geluid. Op zondag 3 oktober maakt de formatie van Ezthetic de bezoekers van het Stadspodium blij met hun catchy muziek. Zien wij jou ook?

Het Stadspodium is hét openluchtpodium van Rotterdam. Al jaren is er van alles te beleven op het podium en in het stadspark er omheen. Met talloze activiteiten voor jong en oud, zoals danssalons, stadsmeditatie, Rotterdam zingt en verhalenvertellers voor kinderen, is het voor velen een populaire hotspot midden in de stad. Komend weekend staat in het teken van muziek:

Zaterdag 2 oktober: Kika Sprangers

Kika behoort met haar fluwelen geluid en sprankelende klanktaal tot een van de meest hartveroverende musici van ons land. Door integer en emotioneel spel wil zij haar muziek bij de luisteraar binnen laten komen. Zoals Kika zelf zegt: “Als luisteraars geraakt zijn door mijn muziek, is dat het grootste compliment dat ik kan krijgen.” Kika haalt haar inspiratie uit werken van Anton Corbijn, Griet van de Beeck en Mette Henriette. Net als haar voorbeelden laat ze haar luisteraars een combinatie van kwetsbaarheid en kracht horen. Naast het feit dat ze saxofoon speelt, componeert ze ook muziek. Gedurende haar optreden op het Stadspodium wordt Kika begeleid door bassist Alessandro Fongaro en toetsenist Koen Schalkwijk.

Zondag 3 oktober: Ezthetic

De band Ezthetic laat zich beïnvloeden door popmuziek en avant-garde jazz, waardoor hun muziek bestaat uit kleurrijke en catchy melodieën die in de richting van chaos gaan. In combinatie met improvisatie zorgt dit voor een gelaagde concert ervaring voor de luisteraar. De band is constant op zoek naar een verzoening tussen lyrische melodieën en het implementeren van chaos in structuur. Na verschillende singles te hebben uitgebracht, was het in januari 2021 tijd voor het opnemen van een eerste album. Momenteel is de formatie bezig met het voorbereiden voor de release in het voorjaar van 2022. De band bestaat uit drummer Jens Meijer, gitarist Prashant Samlal, bassis Stef Joosten en saxofonist Jesse Schilderink.

Programma en info

Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk

Zaterdag 2 oktober – Kika Sprangers van 15:00 – 16:00 uur
Zondag 3 oktober – Ezthetic van 15:00 – 16:00 uur

Meer informatie is te vinden op onze Facebook en website.

Van plan om langs te komen? Je bent van harte welkom! Zorg wel dat je in het bezit bent van een geldig coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck app. Geen telefoon? Je mag ons ook je uitgeprinte QR-code laten zien. Meer informatie is te vinden op de website van CoronaCheck.