Nieuws

Tijdens de Jazz Salon op 11 september hebben we een wel heel bijzondere artiest te gast: Saskia Laroo. De getalenteerde trompettiste is een internationale naam in de jazzscene en wordt in de V.S. ook wel “Lady Miles David of Europe” genoemd.

Saskia Laroo
De nu bekende trompettiste had zich oorspronkelijk aangemeld voor een studie wiskunde. Deze studie duurde echter niet lang: ze koos voor een professionele carrière in de muziek. Na een groot aantal optredens in dixielandorkestjes en combo’s met Hans Dulfer en Candy Dulfer, richt ze in 1994 de Saskia Laroo Band op. Sindsdien heeft zij met talloze internationale jazzartiesten samengewerkt, in tientallen landen opgetreden, en verkoopt zij platen onder haar eigen label in onder meer Amerika, Canada, Japan, Zuid Afrika en Rusland. Tijdens de Jazz Salon treedt zij op als duo met Warren Byrd (vocals, scat).

Jazz Salon
Jullie host tijdens de Jazz Salon is het Jazz Circus Collective: zij staan garant voor een swingende middag op het Grotekerkplein. Door Jazz te mixen met moderne invloeden brengen zij de stijl terug naar de dansvloer. Sluit aan bij de gratis workshop en dans mee, geniet van de live muziek en dansdemonstraties!

14:00 – 15:30  Saskia Laroo en Warren Byrd (live)
14:00 – 17:00 Gerbrand Brederveld (alt en tenor sax)

Verdere muzikale support wordt verzorgd door DJ Dominick en DJ H. the Hype. Bovendien geeft de Jazz Circus Collective dance crew spetterende demonstraties om 14.30 en 16.00 uur, waar zij Jazz mixen met allerlei andere dansstijlen.

Workshop
Zelf (verder) kennismaken met Jazz Dance? Dominick Bertens, de man achter Jazz Circus, geeft tijdens de Jazz Salon diverse workshops. In de workshop word je uitgenodigd om naar de muziek te luisteren, een ‘muzieklijn’ te kiezen om hierop de passen aan te leren. Jazz Dance is een universele dansstijl, dus je kunt de geleerde pasjes op alle soorten muziek gebruiken! Het belangrijkste is plezier te beleven van muziek en actief mee te doen.

Meer weten over Jazz Circus?
www.jazzcircus.nl
www.youtube.com/channel/UCxwzy1Zya9Q8Ir7bUZHZ6_Q