Laden Evenementen

Een filmvertoning met koptelefoons!

ZigZagCity heeft speciaal een filmprogramma samengesteld voor de Laurenskerk en het Stadspodium!
Kaarten zijn per film € 7,50 en voor een combi kaart betaal je slechts € 12,50! Verkrijgbaar bij ZigZagCity.

Film 1: 20.00 uur – 22.10 uur Level +2: Filmvertoning in de toren van de Laurenskerk

Samen met een optionele beklimming naar de top van de kerk. Het is de allereerste keer dat er bovenin de Laurenskerk een film wordt gedraaid en dat moet gevierd worden met passende films. Vertigo (Alfred Hitchcock, USA, 1958, 128 min.) Niveau +2 is ongetwijfeld de beste locatie in Rotterdam om deze film te zien. Agent John Ferguson (James Stewart) heeft hoogtevrees en kon de zelfmoord van zijn vriendin die van een toren afsprong daardoor niet tegenhouden. Een klassieker die zelfs als één van de beste films in de filmgeschiedenis wordt gezien.

Film 2: Level +1/2: Stadspodium Rotterdam (filmvertoning met koptelefoons!)
22.30 uur – 00.35 uur Het Stadspodium is de filmzaal. Op het scherm worden twee films vertoond waarin openbare stedelijke ruimtes door dansers worden verkend. Vanaf het stadspodium gezien de ultieme omgekeerde wereld.

Les demoiselles de Rochefort (Jacques Demi, 1967, Frankrijk, 122 min.) Een vrolijke musical, geheel gefilmd op locatie in het plaatsje Rochefort, met Catherine Deneuve en haar tweelingzus, al zingend en dansend over het stadsplein. Een romantische en kleurrijke film als prachtig tijdsbeeld.