Laden Evenementen

Een filmvertoning met koptelefoons!

ZigZagCity heeft speciaal een filmprogramma samengesteld voor de Laurenskerk en het Stadspodium!
Kaarten zijn per film € 7,50 en voor een combi kaart betaal je slechts € 12,50! Verkrijgbaar bij ZigZagCity.

Film 1: 20.00 uur – 22.10 uur Level +2: Filmvertoning in de toren van de Laurenskerk
Samen met een optionele beklimming naar de top van de kerk. Het is de allereerste keer dat er bovenin de Laurenskerk een film wordt gedraaid en dat moet gevierd worden met passende films.

The Hunchback of Notre Dame (William Dieterie, USA, 1939, 116 min.) Films over kerken zijn er genoeg, maar zodra een kerktoren beklommen wordt gebeuren er rare dingen in films. Er verblijven vreemde lieden en (zelf)moord ligt op de loer. Hoe meer men naar de hemel rijkt, hoe dichterbij gekte en dood komen, zoveel is duidelijk. Dieterie maakte de enige echte goede filmversie van het beroemde boek van Victor Hugo. Het is de eerste geluidversie van de film met een overtuigend angstaanjagende rol van Charles Laughton als Quasimodo. Geheel in Hollywoodstijl werd de stad Parijs gewoon nagebouwd, inclusief een replica van de Notre Dame in een bloedhete woestijn nabij LA.

 

Film 2: 22.30 uur – 00.10 uur  Level +1/2: Stadspodium Rotterdam (filmvertoning met koptelefoons!)
Pina (Wim Wenders, 2010, Duitsland, 100 min. – NB. 2D versie)
Choreografe Pina Bausch overleed in 2009. Deze film is een eerbetoon aan deze bijzondere vrouw. De voorstelling is opgenomen op de meest spectaculaire locaties in het Ruhrgebied.