Laden Evenementen

ZigZagCity neemt je mee op reis. Door Rotterdam, door het Laurenskwartier. Door architectuur. Van de Luchtsingel tot het Blaakse Bos. Het festival kijkt mee met architecten, archeologen, ondernemers en bewoners. Het is een reis langs perspectieven. Met kleinschalige invalshoeken en indrukwekkende vergezichten. ZigZagCity laat Rotterdam zien als de stad die het is en zou kunnen zijn. Alsook zoals het was. Zonder vertrekpunt geen reis. Zonder reis geen beweging.

ZigZagCity onderzoekt, geeft antwoord, vraagt en verdiept. De route leidt langs oorspronkelijke gedachten, hedendaags gebruik en toekomstige mogelijkheden. Langs bekende en minder bekende plekken. ZigZagCity is een eigentijds verhaal over de stad.

Grotekerkplein
Hoewel het Grotekerkplein enigszins verscholen ligt, is het tegenwoordig het hart van het Laurenskwartier. Met de historische Laurenskerk, een monument vol verhalen, en het moderne Stadspodium, een plek voor zang en dans. Tijdens het festival verandert het plein in een stedelijk theater waarbij ieder zintuig wordt aangewakkerd. Twaalf dagen lang, met een 360 graden programmering, met dans, film en muziek.

Dansateliers verkent met de choreografie SPACE van Loïc Perela de ruimte met vijf dansers, op 3 verschillende locaties. Over hoe zintuigen onze ervaring beïnvloedt. Over het ervaren van afstand en nabijheid? Wat zien we als we bewegen in een grote, open ruimte? En welke rol speelt geluid als we op een dak staan? De voorstelling vindt dagelijks op gezette tijden plaats. Tussentijds is er een geluidsinstallatie, gerelateerd aan het choreografisch werk.

Het Grotekerkplein is met zijn vijf podia een levendig broeinest. Roffa Mon Amour creëert een ontmoetingsplek op het dak van De Heuvel. Het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest laat u tijdens de opening en zaterdag 7 juni anders ‘kijken’ naar de omgeving. Het Architectuur Film Festival toont op de donderdag- en vrijdagavonden films op onverwachte plekken, per avond een binnen- én buitenvertoning, van de kelder in Club Empire tot de toren van de Laurenskerk. In de E.ON Stadsverwarmingscentrale is een speciaal voor ZigZagCity samengestelde compositie van Machinefabriek te horen, op vrijdag 6 juni.

ZigZagCity vindt plaats van donderdag 29 mei tot en met maandag 9 juni 2014. Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur, met speciale programmering in de avonduren. Specifieke tijden voor excursies, optredens en voorstellingen vindt u bij de afzonderlijke programma onderdelen op de website van ZigZagCity of bij de reisconsulenten van ZigZagTravel.