Laden Evenementen

Op zondagmiddag 10 juli is het tijd voor de dans van het hart: de Tango Salon. Tijdens twee korte workshops kun je de basics van deze stoer en sensuele dans leren. Of dans vrij op de prachtige live muziek van Nuevo Nocturna. Kom langs op het Grotekerkplein, dans mee en geniet!

Workshop
Altijd al eens zelf de tango willen proberen? Om 14.00 uur en 15.00 uur geven leraren van de Rotterdamse tangoscholen bij de dansvloer een compacte introductieworkshop voor absolute beginners. Gratis en leuk om te doen, dus grijp je kans! De workshops worden gegeven door dansscholen Cuartito Azul, Tangoworks en Alma de Tango.

Live muziek
Voor en na de workshops kun je dansen op de authentieke tangomuziek van Nuevo Nocturna. Hun kleurrijke tangomuziek, met fado en jazz invloeden, bestaat uit nieuwe composities en eigenzinnige bewerkingen van klassiekers. De oude tangomuziek uit havenstad Buenos Aires hebben ze afgestoft en bewerkt. Hierbij laat Nuevo Nocturna de tegenstellingen tussen wilde, swingende latin en tedere, gevoelige canciones steeds weer doorklinken.

Charlotte Dupuis (zang, viool) en Mirek Walton (gitaar) zijn de spil van het ensemble. Tijdens optredens spelen zij met Lysandre Donoso (bandoneon) en Alexander Vocking (contrabas).