Laden Evenementen

Op 8 en 15 juli kun je op het Grotekerkplein meedoen aan een workshop T’ai Chi. Wil jij je conditie, balans, coördinatie, houding en souplesse verbeteren en ultieme ontspanning ervaren? Doe dan mee aan deze gratis workshop!

De workshop
Professioneel T’ai Chi docent Koos Kok van SlowMotions zal allereerst ‘de vorm’ voordoen. Dit is wat de meeste mensen wel herkennen als T’ai Chi: een langzame ontspannen reeks bewegingen, gebaseerd op de ‘martial arts’ (ofwel krijgskunst). Vervolgens kun je zelf meedoen met de eenvoudige oefeningen.  Niet zweverig, maar to-the-point: dat is de lesstijl van Koos Kok.

T’ai Chi
T’ai Chi heeft op vele manieren een positieve uitwerking op lichaam en geest:

1. T’ai Chi verbetert je conditie, je staat steviger en ontwikkelt meer balans
2. Het verbetert je wendbaarheid en souplesse
3. Het verbetert de lichaamshouding
4. Grote ontspanning van lichaam en geest
5. Je ontwikkelt meer contact met je lichaam en een grotere alertheid

Steviger staan, een diepere balans, een goede lichaamshouding hebben een duidelijk effect op hoe je in het leven staat in bredere zin. Bijvoorbeeld hoe je omgaat met den mensen om je heen, in relaties, op je werk enzovoorts. T’ai Chi is dus meer dan alleen een sport!

Docent Koos Kok is eigenaar van SlowMotions, een T’ai Chi school met een studio in het centrum van Rotterdam. De naam SlowMotions staat staat voor langzame bewegingen en dat is zoals T’ai Chi zichtbaar is: een langzame geconcentreerde beweging. Wanneer men oefent met partner, ‘sensing hands’, kan de sport echter bliksemsnel zijn. De meditatieve kant van T’ai Chi is essentieel: daarmee ontwikkelen we een onbegrensde innerlijke kracht. T’ai Chi brengt ontspanning, balans, goed contact met je lichaam en je niveau kan blijven groeien, ongeacht je leeftijd!