Laden Evenementen

Rotterdam Zingt wordt het vrij toegankelijke evenement van Rotterdam dat op zaterdag 26 juli 2014 de stad voor de derde maal uit volle borst laat zingen.

Meezingen met de originele liedjes die tot ieders collectieve geheugen behoren, van Abba tot de Stones, van Frank tot Frans, maar ook liedjes met een oer-Rotterdams karakter zoals Ketelbinkie of You’ll never walk alone. Het publiek schiet als een flipperbal heen en weer tussen alle muziekstijlen en verrassende feestplaten.

Onder begeleiding van de Rotterdamse podium-zangers alias sfeermakers, animatie-acts, artiesten en entertainers worden deze liedjes meegezongen door de aanwezige bezoekers op het Grotekerkplein.

120721-FE1733-Fred-Ernst-Rotterdam-Zingt

Van zingen word je vrolijk en het is wetenschappelijk bewezen dat het zelfs goed is voor de gezondheid, het versterkt het immuunsysteem.

Samen zingen

Mensen houden van zingen maar hebben er weinig gelegenheid toe. Tussen enkele honderden of duizenden anderen valt de schaamte weg en durft iedereen mee te zingen. Het samenstromen van mensen op een plein geeft ook een geweldig gevoel van saamhorigheid. Zingen geeft verbondenheid en zorgt voor een unieke sfeer.

rotterdamzingt2

Waar mensen samen zingen, gebeurt iets bijzonders; mensen stellen zich open voor elkaar, drempels worden geslecht en een gevoel van verbroedering ontstaat.

Stichting Nederland Zingt Mee

De Stichting Nederland Zingt Mee heeft als doelstelling en organiseert sinds 2008 evenementen en festivals die de onderlinge banden, solidariteit en saamhorigheid tussen alle inwoners van Nederland aanhalen, verstevigen en bevorderen. Ongeacht leeftijd, geloof, afkomst en sekse. Een meezing evenement georganiseerd door de Stichting Nederland Zingt Mee is een combinatie van pretentieloos amusement en een stukje idealisme. Een meezingevenement is bedoeld voor alle mensen die graag zingen.

En dit alles onder het motto: of je nu zuiver zingt of vals, maakt niet uit, van samen zingen word je blij. Een meezingspektakel vol vaart en energie staan centraal maar…het publiek is en blijft de ster.

Het samen zijn, het samen zingen, het samen dansen, het samen lol hebben en daardoor een ongelofelijke sfeer van saamhorigheid creëren, dat is een evenement van Nederland Zingt Mee.

Rotterdam Zingt is aansprekend en voor iedereen!

Niet de kwaliteit van de afzonderlijke zangers staat centraal, talent is niet belangrijk, maar het gegeven dat mensen uit allerlei hoeken van de stad naar het Grotekerkplein komen, de gene overboord zetten om samen te zingen.

Mensen die normaliter alleen onder de douche of in de auto zingen, zingen nu luidkeels hun lievelingsliedjes mee.

Een ervaring die enthousiasmeert, betrokkenheid vergroot en verbroedert. Zie voor meer info deze website.

Dit evenement wordt niet door het Stadspodium georganiseerd. Bij geluidsklachten over dit evenement kunt u dan ook niet met het Stadspodium bellen maar met het nummer: 06 51596166 of de meldkamer van de DCMR: 0888-333555 (24 uur per dag).