Laden Evenementen

Op donderdag 18 en 25 augustus is het tijd voor T’ai Chi op het Grotekerkplein! Deze Chinese bewegingskunst draait om het vinden van een balans in lichaam en geest. Tussen 11:00 en 12:00 geeft docent Fred Remeeus van T’ai Chi Rotterdam een gratis workshop. Kom langs en doe mee!

T’ai Chi
Volgens de Chinese geneeswijze betekent gezond zijn “in evenwicht zijn”: evenwicht van Yin en Yang. De oorsprong van Yin en Yang ligt duizenden jaren terug en wordt o.a. gebruikt om de complexiteit van het menselijk lichaam te begrijpen. T’ai Chi helpt dat evenwicht te vinden door middel van bewegingsoefeningen die lichaam én geest trainen.

Een paar voordelen van T’ai Chi;
1. Het vergroot je zelfbewustzijn
2. Je bloedcirculatie verbetert en daarmee je gezondheid
3. Het vergroot je zelfvertrouwen
4. Het vergroot je coördinatie
5. Je ontwikkelt een beter evenwicht
6. Het ontstresst en geeft plezier!

Over de docent
T’ai Chi Rotterdam
bestaat al sinds 1997 en verzorgt lessen en workshops in T’ai Chi Ch’uan en Chi Kung. Hoofdtrainer Fred(1959) beoefent en bestudeert sinds 1989 T’ai Chi en is sinds 1994 actief als T’ai Chi leraar. Hij heeft een driejarige lerarenopleiding T’ai Chi Ch’uan en T’ai Chi Chi Kung afgerond. In de lessen gebruikt hij een coachende manier om een innerlijke motivatie te ontwikkelen. Hierdoor kan iedereen, binnen ieders mogelijkheden, optimale resultaten bereiken.

Actie 55+
De workshop Tai Chi is onderdeel van Actie 55+, een programma met activiteiten speciaal bedoeld voor 55-plussers. Elke donderdagochtend tussen 11:00 en 12:00 kun je gratis meedoen aan verrassende workshops. Daarna strijken we gezellig neer bij Proeflokaal De Swarte Leeuw voor een (optionele) kop koffie met appeltaart!

Foto: Brian Robinson