Laden Evenementen

Op donderdag 4 en 11 augustus kun je meedoen aan twee gratis workshops Pilates. Pilates is een bewegingsmethode met oefeningen die het hele lichaam stretchen, versterken en uitbalanceren. De workshop is leuk voor beginners én mensen die al ervaring hebben met Pilates. Kom tussen 11:00 en 12:00 naar het Grotekerkplein en doe mee!

Pilates is in principe geschikt voor elke leeftijd, voor elk lichaam, man en vrouw. Dit komt omdat de oefeningen worden afgestemd op ieders conditie, ervaring en mogelijkheden. Wel heeft Pilates veel positieve effecten. Om er een paar te noemen:

1. Pilates bevordert kracht, lenigheid  en coördinatie
2. Je verdiept je ademhaling en voelt je energiek
3. Je krijgt en platte buik, soepele rug en flexibele gewrichten
4. Je lichaam wordt op een natuurlijke manier mooi, je spieren komen in balans en je voelt je langer en lichter
5. Je wordt je bewust van je lichaam en verbetert je houding
6. Je kunt je gemakkelijker ontspannen

Genoeg reden om het een lesje te proberen dus!

Over de docent
De workshop wordt gegeven door Helga Stekelenburg van Pilates Place. Door haar enthousiaste en dynamische manier van lesgeven wordt Helga veelvuldig gevraagd om workshops en opleidingen te geven. Helga heeft eerder een titel in de Rechtsgeleerdheid behaald aan de Rijksuniversiteit Leiden. Nu richt zij zich fulltime op het verspreiden van haar grote passie: Pilates!

Actie 55+
De workshop Pilates is onderdeel van Actie 55+, een programma met activiteiten speciaal bedoeld voor 55-plussers. Elke donderdagochtend tussen 11:00 en 12:00 kun je gratis meedoen aan verrassende workshops. Daarna strijken we gezellig neer bij Proeflokaal De Swarte Leeuw voor een kop koffie (€1) en een punt appeltaart (€2,50).