Laden Evenementen

Op 31 juli kun je tussen 14.00 en 17.00 op het Grotekerkplein meedoen aan de Lindy Hop Salon. Laat de zomer maar komen want we gaan buiten swingen op het Stadspodium!

De workshop
De workshop Lindy Hop wordt gegeven door Zoë en Ruben van Swing in Rhythm. Daarna kan iederen vrij dansen bij de Dutch Swing College Band! Je hebt geen partner nodig, dus kom langs en swing mee! In de break van de band geven de Roffa Hoppers, de performance groep van Swing in Rhythm, je een swingende Lindy Hop choreografie.

Lindy Hop
De Lindy Hop is de ongekroonde koning van de swingdansen. Geboren in het New York van de jaren ’20 evolueerde Lindy Hop uit de Charleston en de Hot Jazz naar de ware gekte van de Swing in de jaren ’30 en ’40. Deze jazzy partnerdans kenmerkt zich door muzikaliteit, connectie en improvisatie. De dynamische vrolijkheid die het losmaakt trekt jong en oud naar de dansvloer.

Over Dutch Swing College Band
De Dutch Swing College Band is begonnen in 1945 maar inmiddels uitgegroeid tot een wereldberoemd jazz-ensemble dat al veel grote artiesten uit de jazzwereld heeft begeleid. Speciaal voor de danssalon passen ze hun repertoire aan zodat deze dansbaar is voor Lindy Hop. Een unieke kans dus!

Over Swing in Rhythm
Studio Swing in Rhythm geeft les in Lindy Hop, Balboa, Charleston en solo jazz. Het zijn allemaal swingdansen van voor de oorlog die gedanst worden op de muziek van toen!

14 uur -15 uur: workshop Lindy Hop
vanaf 15 uur: dansen voor iedereen!