Laden Evenementen

Het Folklore Bal wordt gebruikt om de verscheidenheid aan dansen te laten zien. Stijlen uit de Balkan, Oceanië en Noord en Zuid-Amerika. Dat klinkt ingewikkeld, maar binnen een kwartier dans je gegarandeerd mee! Aangemoedigd door de aanstekelijke muziek van het live orkest!

De workshops worden gegeven door Jan Knoppers, dansdocent in Nederland en daarbuiten. Dit bal zal begeleid worden door het Charivari Trio. Zij komen dit seizoen twee keer!

Het Charivari Trio zingt en speelt op viool, accordeon en contrabas muziek van Roemenië tot Venezuela. Eigenzinnige bewerkingen van authentieke Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese volksmuziek worden afgewisseld met eigen composities, Cubaanse begrafenisdansen worden vermengd met nieuwe Nederlandse zigeunermuziek en Roemeense drinkliederen.

Op het podium dagen de drie muzikanten elkaar uit tot virtuoos samenspel en adembenemende improvisaties. Ze rekenen af met de grenzen tussen exotische culturen en laten hun publiek horen dat het Charivari trio een onweerstaanbare mix is van een klassiek strijktrio, een jazzorkest en een volksmuziekgroep.