Laden Evenementen

Op 3 juli is het tijd voor een Ballroom Salon op het Grotekerkplein! Trek je dansschoenen aan en doe mee aan de workshops Latin en Ballroom door Dansschool de Klerk. Daarnaast kan er vrij gedanst worden onder begeleiding van de veelzijdige muzikant Tijmen Veelenturf.

14:00  Start Ballroom Salon
15:00  Workshop Latin dans
16:00  Workshop Ballroom dans
17:00  Einde Danssalon

Deze zondag zijn er niet één, maar maar liefst twee dansworkshops: Latin en Ballroom. Latin is een verzamelnaam voor verschillende dansstijlen zoals de Jive, Rumba, Cha Cha en de Samba. In de workshop richten we ons de Cha Cha: een up-tempo dansstijl die op moderne muziek beoefend kan worden. Kenmerkend aan de Cha Cha is dat deze op de plaats wordt gedanst.

Om 15:00 gaan we verder met een workshop Ballroom. Ook Ballroom bestaat uit verschillende dansen, zoals de Tango, Wals en Foxtrot, maar in deze workshop leren we de Quickstep: een dans waarbij de hele dansvloer gebruikt wordt.

Dansschool de Klerk
De workshops worden gegeven door Dansschool de Klerk, een echt familiebedrijf gespecialiseerd in stijldansen. In september bestaat de dansschool al 80 jaar. Bij De Klerk kun je zowel terecht voor groeps- als voor privélessen. “Dansen is plezier voor twee, voor jong en oud!”