Laden Evenementen

ROTTERDAM STEMT: HET ROTTERDAMSE VERKIEZINGSEVENEMENT

Het is bijna zover: de Tweede Kamerverkiezingen! Daarom organiseert LOKAAL op 8 september een 010-Actueel verkiezingsevenement op en rondom het Stadspodium.

Rotterdammers kunnen ‘speeddaten’ met politici, de kandidaat Tweede Kamerleden gaan met elkaar en het publiek in debat onder leiding van Prem Radhakishun en er is een expositie over de geschiedenis van Nederlandse verkiezingsaffiches. Met zijn scherpe tong zal sprekenaar Derek Otte bovendien de activiteiten vanuit een kritisch oogpunt benaderen met spoken word optredens.

De afgelopen weken is de campagnekaravaan weer kriskras door Nederland getrokken. De politieke partijen gaven hun antwoorden op de uitdagingen van de toekomst, maar misschien niet direct antwoord op úw vraag. Tijdens het verkiezingsdebat op 8 september krijgt u de kans om de politici de laatste prangende vragen te stellen en aan de tand te voelen over hun verkiezingsprogramma, zodat u de 12e beslagen ten ijs komt!

Behalve twee debatten onder leiding van Prem Radhakishun met kandidaat Tweede Kamerleden van zowel grote als kleine landelijke partijen, is er de mogelijkheid om politici zelf kort te bevragen tijdens speeddates. Een tentoonstelling van oude en nieuwe verkiezingsposters maakt u bewust van de veranderingen rondom de verkiezingen door de jaren heen. En woordkunstenaar Derek Otte zal de aanwezigen op scherp zetten met zijn optredens.

Kortom: als u bent geïnteresseerd bent in politiek, graag face-to-face een vraag wilt stellen aan politici rondom de Tweede Kamerverkiezingen, benieuwd bent naar politieke affiches van vijftig jaar geleden en houdt van poëzie anno 2012, dan zien wij u graag op 8 september!