Nieuws

Het Stadspodium staat er nu nog wat verloren bij, maar dat duurt niet lang meer! Volgende week zondag starten we met een nieuw seizoen. En we gaan dansen!

2014 staat in het teken van de Buitensalons. Elke zondagmiddag een danssalon en bijna altijd begeleid door een live orkest. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Een groot deel van de orkesten is geprogrammeerd in samenwerking met Codarts, en de dansscholen zorgen voor de rest.
Gratis toegankelijke workshops, demonstraties en “vrij dansen”. Dat is wat we gaan doen. Elke zondagmiddag een andere discipline.

Tango doen we samen met TangoWorks en Cuartito Azul. De laatste school sluit op zondag 27 aan bij de danssalon.
TangoWorks dansschool voor Argentijnse Tango is dé tango hotspot en ontmoetingsplek in Delfshaven. Drijvende krachten achter TangoWorks zijn Peter & Pingel. Zij zijn veelvuldig gevraagd voor optredens en lessen op nationale en international festivals. TangoWorks staat bekend om een ontspannen warme sfeer en steengoede lessen. Data voor (proeflessen) zijn te vinden op hun website.
Tangoschool Cuartito Azul – al 15 jaar een begrip voor Argentijnse tango in Rotterdam, gratis proeflessen uitgebreid lesrooster en agenda op hun website!

Typical Tropical is verantwoordelijk voor de Salsasalon. Typical Tropical is een evenementenorganisatie gespecialiseerd in het initiëren, programmeren en organiseren van exotische evenementen.

Voor het eerst waagt het Stadspodium zich ook aan Lindy Hop samen met TripleStep en Roffaswing. TripleStep is de school waar je moet zijn om de authentieke swing te leren en Roffaswing is gespecialiseerd in het organiseren van Lindy Hop evenementen.

Eén van de oudste dansscholen van Rotterdam zal ons de fijne kneepjes van de Ballroom leren. Meyert et Fils is niet zomaar een dansschool, maar is een begrip in Rotterdam.

Jan Knoppers zal tijdens het Volksdans Bal laten zien dat Volksdans gaat over muziek en laagdrempeligheid. Balkan orkesten voeren hier de boventoon en door de verscheidenheid aan de verschillende dansen zal iedereen zich aangesproken voelen.

Dançalegria gaat zich in de salons richten op Zouk. DançAlegria organiseert danslessen, bootcamps, workshops, festivals, dansvakanties en feesten. Kwaliteit en het plezier in het dansen staan altijd voorop.