Nieuws

De hogeschool voor de kunsten Codarts heeft zich in de persoon van Leo Vervelde, verbonden aan het Stadspodium. Leo Vervelde adviseert het Stadspodium met betrekking tot de programmering van de Tango orkesten en is druk bezig een gelegenheidsorkest samen te stellen voor de Ballroom Salons.

Nadat Leo Vervelde in 1986 zijn eerste bandoneón bemachtigd had, studeerde hij een tijd bij Juan José Mosalini in Parijs. In 1988 richtte hij met Carel Kraayenhof Sexteto Canyengue op, genoemd naar de kenmerkende pulserende groove van de tango.
In die muziek klonken invloeden van pop, jazz, salsa en klassieke muziek door. Met Sexteto Canyengue ging Vervelde op wereldtournee naar onder meer Maleisië, Canada, Argentinië en Uruguay.

Samen met Kraayenhof richtte Vervelde de unieke opleiding Argentijnse tango op aan het Rotterdams Conservatorium. Hier richtte Vervelde het studentenorkest OTRA op. Dit ‘Orquesta Tanguera de Rotterdam integrada por Alumnos’ speelt voornamelijk muziek uit de hoogtijdagen van de Orquesta Típica, de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw, en heeft een echte Pugliese-dynamiek. Het was vanaf het begin een leerorkest van hoog niveau, dat in wisselende bezettingen – studenten en niet-studenten – optreedt.

Kortom: Vervelde is dé persoon die je moet hebben als het gaat om unieke orkesten. We zijn dan ook blij dat hij dit project met zoveel enthousiasme ondersteunt!