Nieuws

Komende zondag staat Stadspodum Grotekerkplein in het teken van Jazz! Een energieke dansstijl die draait om plezier hebben. Extra leuk is dat je Jazzdance op alle soorten muziek kunt doen – letterlijk – en dat iédereen het kan. Wij stelden 3 vragen aan Dominick van Jazz Circus Collective:

Jazzdance, wat is dat eigenlijk?
Dominick: “Jazzdance vindt haar oorsprong in de jaren ’50 en ’60, toen nog onder de naam bop en bebop. Bekende bop-muzikanten als Dizzy Gillespie, Thelonious Monk en Miles Davis doen je vast wel een belletje rinkelen! Dansbare muziek en supersnelle pasjes waren de leidraad voor Jazzdance, af en toe gecombineerd met lichte acrobatiek zoals jumps, spins en Jazz split’s.”

Dat klinkt ingewikkeld! Kan ik dat wel?
Dominick: “Tijdens de workshop beginnen we echt met de basis: luisteren naar de muziek, muzieklijnen herkennen en de basispassen aanleren. Met die eerste passen kun je letterlijk op alle soorten muziek dansen! Van ‘80’s muziek tot aan Hollandse songs. Jazzdance is universeel, iedereen kan het leren en het kan overal.”

Wat moeten we nog meer weten?
Dominick: “Anders dan andere stijlen is jazzdance een individuele dans. Dat maakt het weer heel anders dan bijvoorbeeld salsa en tango, want je hebt veel meer ruimte om te improviseren en experimenteren. In de demonstratie van  ‘The Soulbrothers’ zul je ook allerlei andere stijlen terugzien, zoals hiphop en breakdance. Dat is wat Jazz Circus Collective doet: de muziek van toen naar het nu brengen, door haar te mixen met allerlei nieuwe invloeden.”

Nieuwsgierig geworden? Kom zondag naar de Jazz Salon en dans mee!

14:00 – 17:00   Jazz Salon met muziek en dansdemonstraties
14:30 – 15:30   Gratis workshop Jazzdance door Dominick Bertens

Met:
DJ Dominick & DJ Sookie
Sytze Krist (percussie)
Sanne Landvreugd (sax)
The Soulbrothers (dans)

Bekijk hieronder een impressie van Jazzdance:

Video by: JazzCotech dancers, London UK, Perry Louis.